Dichte wanden maken met potdekselplanken

Dichte wanden maken met potdekselplanken

Voor het maken van dichte wanden heb je stevige planken nodig. Met potdekselplanken kun je dergelijke stevige, waterdichte wanden maken, doordat de rechte, houten planken die hiervoor worden gebruikt, eenvoudig over elkaar geplaatst worden. Deze techniek met potdekselplanken zorgt voor stevige constructies, die lang mee zullen gaan. Bovendien is een rustieke uitstraling hiermee te behalen, wat velen zal aanspreken. Potdekselplanken hebben een brede afmeting en zijn daardoor uitstekend te gebruiken voor het bouwen van wanden voor schuren, schuttingen of tuinhuizen. De planken zijn relatief eenvoudig te monteren, waardoor ze gemakkelijk zijn toe te passen voor het maken van uiteenlopende houten constructies.

Verschil met Zweeds rabat

Potdekselplanken lijken erg op Zweeds rabat, toch zijn er enkele verschillen te benoemen. Potdekselplanken kenmerken zich door de rechte vorm, die schuin over elkaar geplaatst worden. Bij Zweedse rabatten worden de planken eveneens over elkaar geplaatst, echter kennen deze planken een schuine afwerking met een uitsparing, waarbij enkel de uitsparing over de onderliggende plank valt. Hierdoor is een strakkere uitstraling te realiseren, terwijl potdekselplanken een meer rustieke en robuuste look geven. Potdekselplanken lenen zich dan ook bij uitstek voor het bouwen van schuren of schuttingen, terwijl Zweed rabat eerder wordt gebruikt voor het sierlijk afwerken van gevelbekleding bij woningen of andere gebouwen. Een wezenlijk verschil wat het maken van een keuze enigszins vergemakkelijkt.

Populariteit van potdekselplanken

Potdekselplanken worden veelvuldig gebruikt voor houtconstructies in tuinen. Het hout is goed bestand tegen verschillende weersinvloeden, waardoor je ervan verzekerd bent dat het lang meegaat. Het hout zal niet snel wegrotten of op andere wijze beschadigd raken. Hierdoor is het hout duurzaam. Bovendien vergen potdekselplanken weinig onderhoud, waardoor het ook nog eens gebruiksvriendelijk is. Een andere reden waarom potdekselplanken populair zijn, is dat het in verschillende soorten en maten verkrijgbaar is. Het kan hierdoor voor uiteenlopende bouwprojecten worden gebruikt, waarvoor stevig en betrouwbaar hout nodig is. Voor elke bouwbehoefte kunnen potdekselplanken worden gebruikt, waarbij de planken in de juiste afmetingen kunnen worden gezaagd en aangeleverd.

Stevige constructies van hout

Op eenvoudige wijze kun je met potdekselplanken een dicht wand maken die er robuust en stevig uitziet. Wanden voor een schuur of schutting zijn eenvoudig te realiseren door de overlapping van het hout, waardoor er geen kieren ontstaan. Weersomstandigheden als regen of wind maken hierdoor geen kans en bovendien creëer je hiermee voldoende privacy, waarbij de houten constructie esthetisch aantrekkelijk oogt. Wood and Colors heeft een uitgebreid assortiment aan potdekselplanken, waarbij je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, waaronder Douglas hout, Vermello hout of thermisch gemodificeerd vurenhout. Het hout is bovendien in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat je zelf kunt kiezen welke kleur het beste past in het verdere design van de achtertuin. Door te potdekselen, creëer je een waterdichte, stijlvolle uitstraling en zorg je ervoor dat de houten constructies stevig en betrouwbaar zijn. Een uitstekende keuze wanneer je kiest voor een robuuste en natuurgetrouwe uitstraling, maar ook wilt profiteren van duurzaamheid en een onderhoudsvriendelijke toepassing.