Openingszinnen

Openingszinnen zijn vaak het eerste wat we zeggen als we iemand ontmoeten of als we iets willen vragen. Ze zijn belangrijk omdat ze de toon zetten voor het verdere gesprek en kunnen bepalen hoe het gesprek verloopt. In deze blog gaan we in op verschillende manieren waarop mensen openingszinnen gebruiken en wat deze zinnen over hen zeggen. We geven ook tips voor hoe je effectieve en aantrekkelijke openingszinnen kunt gebruiken in verschillende situaties. Lees verder om meer te weten te komen over hoe je het beste kunt beginnen in een gesprek met iemand.

Wat zijn de beste openingszinnen voor in de kroeg?

Er zijn veel verschillende openingszinnen die je in een kroeg kunt gebruiken, afhankelijk van de persoon met wie je praat en wat je doel is. Als je op zoek bent naar een gesprek om de tijd te doden, kun je bijvoorbeeld iemand vragen wat voor drankjes hij of zij aanbeveelt. Als je op zoek bent naar een mogelijke romantische verbinding, kun je iemand complimenteren over iets wat hij of zij aan het doen is, bijvoorbeeld door te zeggen “Ik vond het echt leuk hoe je daarnet die dansmoves uitvoerde” of “Je hebt zo’n mooie glimlach, mag ik je wat beters aanbieden dan wat je nu hebt?” Het is belangrijk om oprecht te zijn en niet te forceren als je een gesprek aanknoopt in een kroeg, omdat mensen vaak snel doorhebben als je alleen maar vleierijen gebruikt om hun aandacht te trekken.

Top 10 beste openingszinnen voor in de kroeg

 1. “Hé, ben jij hier alleen of kan ik je gezelschap houden?”
 2. “Zou je me misschien een drankje willen aanbieden als teken van goede wil?”
 3. “Je ziet er zo uit alsof je wel een avontuurlijke geest hebt. Zou je met me mee willen op een avontuur?”
 4. “Ik zie dat we dezelfde smaak in muziek hebben. Zou je zin hebben om samen te dansen?”
 5. “Je bent wel een heel interessant persoon om naar te kijken. Mag ik je beter leren kennen?”
 6. “Hoi, ik ben niet zo goed in het aanspreken van vreemden, maar ik vond dat ik je toch moest benaderen om te zien of er misschien een vonk overspringt.”
 7. “Ik ben hier nieuw en ik heb geen idee wat ik moet doen. Zou je me misschien wat tips willen geven en ondertussen wat beter leren kennen?”
 8. “Ik zie dat je hier alleen zit. Zou je gezelschap willen hebben van iemand die je kan laten lachen en die je kan laten genieten van deze avond?”
 9. “Hé, ik zag je zitten en ik moest gewoon even komen zeggen dat je er prachtig uitziet vanavond.”
 10. “Ik ben normaal gesproken niet zo’n type om vreemden aan te spreken, maar ik kon het gewoon niet laten om je te zeggen dat je ogen me aangetrokken hebben.”

Top 10 grappige openingszinnen voor in de kroeg

 1. “Ik heb gehoord dat deze kroeg de beste cocktails heeft. Kun jij me aanraden welke ik moet proberen?”
 2. “Ik ben hier met mijn vrienden, maar ik ben bang dat ze me zullen laten zitten als ik geen mooie vriendin kan scoren. Zou jij mijn alibi willen zijn?”
 3. “Sorry, ik ben niet zo goed in flirten. Zou je me misschien kunnen laten zien hoe het moet?”
 4. “Ik ben op zoek naar iemand die me kan laten lachen en me een leuke avond kan bezorgen. Denk jij dat je daarvoor in aanmerking komt?”
 5. “Ik ben net klaar met een lange werkweek en ik heb zin om me helemaal te laten gaan. Zou jij me willen helpen om vanavond het dak eraf te halen?”
 6. “Hé, ben jij de barkeeper of moet je gewoon dronken zijn om hier te zijn?”
 7. “Kan iemand me vertellen waarom het in een kroeg altijd donker is? Is het om ons te laten zien hoe alcohol ons verduistert?”
 8. “Ik ben op zoek naar iemand die me kan vertellen wat er gebeurd is toen ik vanavond de kroeg binnenkwam, want tot nu toe heb ik geen flauw idee.”
 9. “Ik ben alleen naar de kroeg gekomen om te bewijzen dat het mogelijk is om hier te zijn zonder alcohol te drinken, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt.”
 10. “Ik ben niet dronken, ik ben gewoon opgelucht dat ik in de kroeg ben en niet in de supermarkt, want daar ben ik altijd bang dat ik in de verleiding kom om te veel te kopen.”

Leuke openingszinnen om een gesprek aan te knopen om de tijd te doden

 1. “Hoe is het om hier te zijn? Ik ben nieuw in deze stad en ben op zoek naar leuke dingen om te doen.”
 2. “Weet jij wat er vanavond in de stad te doen is? Ik ben op zoek naar iets leuks om te doen en ben open voor suggesties.”
 3. “Heb je de laatste tijd nog iets interessants meegemaakt?
 4. “Wat brengt jou hier vandaag? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe mensen om mee te praten en nieuwe perspectieven te leren kennen.”
 5. “Ben je ook zo’n fan van deze plaats/ding/gebeurtenis? Ik ben altijd op zoek naar mensen met dezelfde interesses om mee te praten.”

Als je op zoek bent naar een gesprek om de tijd te doden, is het belangrijk om een openingszin te kiezen die niet te persoonlijk of intimiderend is. In plaats van iemand direct te vragen naar zijn of haar levensverhaal, kun je bijvoorbeeld een gesprek aanknopen over iets wat je ziet of hoort in de omgeving. Bijvoorbeeld: “Ik zie dat je een boek leest, wat is het voor een boek?” of “Ik hoor dat je een fan bent van dezelfde band als ik, heb je al hun nieuwe album gehoord?” Dit soort vragen zijn niet dwingend en geven de ander de kans om te beslissen hoe ver hij of zij in het gesprek wil gaan.

Wat is belangrijk bij het vragen van een openingszin?

Een belangrijke factor bij het vragen van een openingszin in een romantisch perspectief is dat deze zin aantrekkelijk en interessant is voor de persoon aan wie je hem stelt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de zin te voorspelbaar of te gewoon is, omdat dit de andere persoon kan afschrikken. In plaats daarvan is het goed om iets origineels en creatiefs te proberen, iets wat de aandacht trekt en nieuwsgierigheid opwekt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de persoonlijkheid van de andere persoon en iets te kiezen wat aansluit bij hun interesses en voorkeuren. Als je bijvoorbeeld weet dat de persoon van reizen houdt, kun je een openingszin gebruiken die daarover gaat. Op deze manier kun je de andere persoon laten zien dat je geïnteresseerd bent in hen en dat je moeite hebt gedaan om iets unieks te bedenken.