Spaghetti pompoen

Spaghetti met pompoen

admin
Dit recept is voor spaghetti met pompoen en is geschikt voor ongeveer 4 personen. De pompoen wordt geroosterd en vervolgens gebakken met ui en knoflook, samen met rode paprika en gekookte spaghetti. Het gerecht wordt op smaak gebracht met oregano, zout en zwarte peper en bestrooid met Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 Oven
  • 1 Bakplaat
  • 1 Grote koekenpan
  • 1 Schilmesje
  • 1 Snijplank
  • 1 Kookpan
  • 1 Maatlepels
  • 1 Keukentang of spatel
  • 1 Rasp

Ingredients
  

  • 1 middelgrote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 400 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/4 kopje geraspte parmezaanse kaas
  • 1/4 kopje verse basilicumblaadjes, fijngehakt

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Rooster de pompoenblokjes gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn. Haal de pompoen uit de oven en zet opzij.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet de spaghetti af en zet opzij.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze gedurende 2-3 minuten, of tot ze zacht zijn.
  • Voeg de geroosterde pompoen en rode paprika toe aan de pan en bak gedurende 2-3 minuten, of tot ze warm zijn.
  • Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met oregano, zout en zwarte peper. Roer alles goed door elkaar.
  • Verdeel de spaghetti met pompoen over de borden en strooi de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes eroverheen.

Video

Trefwoord Pasta, Spaghetti, Vegetarische pasta