Transformeer jouw tuin met deze 5 tips!

In de wintermaanden ziet de tuin er vaak somber en grijs uit, wat niet verwonderlijk is gezien de meeste bloemen en planten hun bloeiperiode kennen van maart tot en met september. Wil jij jouw tuin graag gezelliger maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met enkele eenvoudige aanpassingen kan je al een gezellige sfeer creëren. Om je op weg te helpen, geven we 5 tips om je tuin zomerklaar te maken.

  1. Zorg voor voldoende opbergruimte

Laten we beginnen bij het begin: een opgeruimde tuin. Opbergruimte in je tuin is niet alleen praktisch, maar het draagt ook bij aan de algehele functionaliteit, veiligheid en uitstraling van je buitenruimte. Haal alles weg wat niet in de tuin hoort. Hierdoor blijft je tuin opgeruimd, overzichtelijk en worden jouw spullen beschermd tegen weersinvloeden. 

  1. Creëer een gezellige zitplek

Een fijne zitplek in je tuin mag natuurlijk niet ontbreken. Een zithoek biedt de mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen. Het creëert een gezellige sfeer waarin je kunt genieten van de natuur, een boek lezen of gewoonweg ontspannen na een drukke dag. Je kunt hiervoor een lounge- of tuinset aanschaffen, maar je kan ook zelf een zitplek maken door middel van pallets en kussens. 

  1. Zorg voor sfeervolle tuinverlichting

Tuinverlichting heeft een grote impact op de uitstraling van een tuin. Het gaat verder dan alleen het verlichten van de buitenruimte. Het draagt bij aan veiligheid, uitstraling en functionaliteit, waardoor je tuin een aangename en goed benutte leefomgeving wordt, zowel overdag als ’s avonds. Je kan verschillende delen van de tuin extra mooi verlichten zoals bepaalde bomen en planten. Daarnaast geeft verlichting langs paden een gezellige sfeer. Ook wandlampen op een schutting of overkapping zorgen voor een mooie uitstraling.

  1. Voeg kleur toe 

Een eenvoudige manier om je tuin op te fleuren is door kleurrijke bloemen en planten toe te voegen. In de winter kun je kleur toevoegen door kleurrijke kussens of accessoires onder een overkapping of veranda te plaatsen. Zorg er wel voor dat deze geschikt zijn voor buitengebruik. Op deze manier kun je het hele jaar door genieten van een kleurrijke en levendige tuin, ongeacht het seizoen.

  1. Onderhoud je tuin

Het onderhouden van je tuin is natuurlijk belangrijk voor de uitstraling en gezondheid van de tuin. Je kan jouw tuin gemakkelijk zelf onderhouden door regelmatig onkruid te wieden, planten en bomen te snoeien, compost te strooien, planten water te geven, gras te maaien en insecten te bestrijden. Door regelmatig aandacht te besteden aan deze onderhoudstips, kun je genieten van een prachtige en gezonde tuin gedurende het hele jaar.

Vergeet deze tuintrends niet!

Wil jij jouw tuin een grotere make-over geven? Kies dan voor de cortenstaal borderranden!

Cortenstaal is erg populair. Het staal vormt in de buitenlucht een roestlaag. Deze roestlaag beschermt het onderliggende metaal tegen verdere corrosie en geeft het staal zijn kenmerkende luxe ‘roest’ uiterlijk. Cortenstaal is duurzaam en heeft een lange levensduur. De cortenstaal borderranden van Wovar zijn flexibel, per stuk te bestellen en gemakkelijk aan elkaar te koppelen.

Heb je een overkapping of veranda, en wil je zorgen voor meer licht of juist voor privacy? Plaats dan de Flex Fence draaibare lamellen in jouw overkapping of veranda! Flex Fence draaibare lamellen zijn houten schutting planken die je gemakkelijk open en dicht kunt draaien. Als je beschutting zoekt tegen de wind of de zon, dan draai je de lamellen dicht. Wanneer je wilt genieten van de zon of van een briesje, kun je ervoor kiezen om de draaibare lamellen open te zetten.