Van welke Ierse zangeres was Orinoco Flow de grootste hit

Orinoco Flow was de grootste hit van de Ierse zangeres Enya. Het nummer werd uitgebracht in 1988 en was afkomstig van haar album “Watermark”. Orinoco Flow was een wereldwijde hit en bereikte de top 10 in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Het nummer wordt vaak beschouwd als een van de meest iconische nummers van de new age-muziek.

Waar gaat Orinoco Flow over?

Orinoco Flow is een nummer van de Ierse zangeres Enya en is geïnspireerd op een denkbeeldige reis op een boot over de Orinoco-rivier in Zuid-Amerika. Het nummer beschrijft de verbeelding van de schoonheid en de vrijheid van het reizen over het water. De tekst bevat regels zoals “Sail away, sail away, sail away” en “From Bissau to Palau in the shade of Avalon, from Fiji to Tiree and the Isles of Ebony, from Peru to Cebu, hear the power of Babylon, from Bali to Cali, far beneath the Coral Sea.” Het nummer geeft een gevoel van avontuur en vrijheid, terwijl het de luisteraar meeneemt op een imaginaire reis rond de wereld.

In welke films is het nummer Orinoco Flow gebruikt?

Orinoco Flow van Enya is in verschillende films gebruikt. Hier zijn een aantal voorbeelden:

 1. L.A. Story (1991) – In deze romantische komedie met Steve Martin en Sarah Jessica Parker, wordt het nummer Orinoco Flow gespeeld tijdens een romantische scène.
 2. The Girl with the Dragon Tattoo (2011) – Het nummer Orinoco Flow is te horen in deze Amerikaanse remake van de Zweedse film “Män som hatar kvinnor”.
 3. Black Hawk Down (2001) – Het nummer Orinoco Flow wordt kort gespeeld in de film tijdens een scène waarin Amerikaanse soldaten naar Somalië worden gebracht.
 4. Napoleon Dynamite (2004) – In deze komedie wordt het nummer Orinoco Flow gebruikt tijdens een scène waarin Napoleon op een schoolfeestje danst.
 5. Madagascar: Escape 2 Africa (2008) – Orinoco Flow wordt gebruikt in deze animatiefilm tijdens een scène waarin de personages een vliegtuig repareren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van films waarin het nummer Orinoco Flow is gebruikt. Het nummer is ook te horen geweest in verschillende tv-shows, reclamespots en andere media.

10 feiten over het nummer Orinoco Flow

Hieronder volgen 10 feiten over het nummer Orinoco Flow:

 • Orinoco Flow is een nummer van de Ierse zangeres Enya, uitgebracht in 1988.
 • Het nummer werd geschreven door Enya zelf en Roma Ryan, haar vaste tekstschrijver.
 • Orinoco Flow is geïnspireerd door Ryan’s reizen door de wereld en beschrijft een denkbeeldige reis op een boot over de Orinocorivier in Zuid-Amerika.
 • Het nummer is uitgebracht als de eerste single van het album “Watermark”.
 • Orinoco Flow was een enorme hit en bereikte de top 10 in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië.
 • Het nummer heeft een kenmerkende stijl van new age-muziek, met rustige, zwevende melodieën en atmosferische klanken.
 • Orinoco Flow werd genomineerd voor de Grammy Award voor Best Music Video in 1989.
 • Het nummer is ook bekend onder de titel “Sail Away”, vanwege de herhalende tekst in het refrein.
 • Orinoco Flow is sinds de release in 1988 vaak gebruikt in films, televisieshows en commercials.
 • Het nummer wordt beschouwd als een van de meest iconische nummers in de new age-muziek en heeft bijgedragen aan de populariteit van het genre.