Wat is een goede pasvorm van een heren spijkerbroek?

Wat is een goede pasvorm van een heren spijkerbroek?

De spijkerbroek is een van de meest populaire items bij zowel mannen als vrouwen. Maar de ene spijkerbroek is de andere niet en het is heel erg persoonlijk wat een goede pasvorm is. De een houdt van een wat losser model, terwijl de ander het liefst een hele strakke spijkerbroek aan heeft. Gelukkig zijn er honderden verschillende spijkerbroeken en veel verschillende modellen die je kunt proberen. 

Hoe moet een heren spijkerbroek zitten

Een spijkerbroek heren moet comfortabel aanvoelen rondom de taille. De broek mag niet te strak, maar ook niet te los zitten. De taillemaat kan per merk verschillen, je kunt dus het beste jouw taille opmeten voordat je een nieuwe broek gaat kopen. Of je legt een broek die goed zit even op de grond, zodat je de taillemaat op kunt meten. Als je dan online een broek besteld, heb jij minder kan op een miskoop, omdat jij goed op de hoogte bent van de maten! Kijk ook goed naar de lengtemaat, een broek mag namelijk niet te kort vallen (boven de enkels) of te lang (dat de broekspijp gaat opkrullen). In beide gevallen zie je look er slordig uit en dat wil je voorkomen. Een broek heeft een goede lengte als het tot halverwege je enkel valt.

Regular jeans en straight jeans; wat is het verschil qua pasvorm?

De meest voorkomende modellen zijn een regular jeans en een straight jeans, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee broeken? 

Regular jeans hebben een ontspannen pasvorm met taps toelopende pijpen vanaf de knie tot aan de enkel. Dit model is geschikt voor dagelijks gebruik, het is namelijk gemaakt van de heerlijke stof katoen denim. Dit zit erg comfortabel en is makkelijk te onderhouden. De tailleband is doorgaans wat hoger, waardoor het makkelijk is om een t-shirt of blouse in te stoppen.

Straight jeans zijn doorgaans wat strakker en smaller dan een regular fit en zoals de naam het al zegt hebben deze modellen rechte broekspijpen. Er zit vaak iets meer stretch in, omdat er meer spandex en lycra in verwerkt zit. Hierdoor zitten deze broeken erg comfortabel wat prettig is op de werkvloer, maar zeker ook in je vrije tijd.

Welke bovenstukken kun je op een spijkerbroek dragen?

Een spijkerbroek is niet voor niets een van de populairste items om te dragen, je kunt namelijk echt alles combineren op een spijkerbroek. Je kunt het netjes stijlen met een blouse of een polo shirt. Maar je kunt ook een simpel t-shirt dragen op een spijkerbroek. Wil je een colbert aan? Daarvoor hoef je echt niet direct een nette pantalon aan te trekken, je kunt dit namelijk ook dragen op een heren spijkerbroek. Je ziet dat het een erg veelzijdig type kledingstuk is, wat makkelijk te combineren is en is dus onmisbaar in ieders garderobe!