Wat moet je weten over je autoverzekering?

Als je in Nederland een auto hebt, ben je verplicht om deze te verzekeren. Dat wil niet zeggen dat er helemaal niets te kiezen valt wanneer je een verzekering neemt. Wanneer je weet waar je op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering dan kun je voor een goed bedrag een hoop risico’s uitsluiten. Wij laten je graag zien waar je op moet letten wanneer je een verzekering zoekt. Ook vertellen wij je hoe je vandaag nog een verzekering kunt afsluiten zodat je meteen in je auto de weg op kunt. 

Let op de dekking

Een verzekering is bedoeld om bepaalde risico’s uit te sluiten, met name de risico’s op hoge reparatiekosten. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het kan behoorlijk in de papieren lopen om deze schade te herstellen. Een verzekering richt zich in eerste instantie vaak op de schade die jij aan de voertuigen van andere weggebruikers toebrengt. Dit is belangrijk om te weten want alleen bij de duurdere verzekeringen worden ook de kosten gedekt die jij moet maken om je wagen te herstellen. Hoe uitgebreider jij je laat verzekeren, hoe meer ongemakken gedekt worden. Denk hierbij aan brand, een inbraak in je wagen of schade die is ontstaan door het weer zoals bijvoorbeeld storm. 

De leeftijd van je auto 

Niet iedere auto is het waard om volledig verzekerd te worden. Met name oudere auto’s hebben vaak een lagere dagwaarde dan de kosten die gemaakt moeten worden om schade te herstellen. In dat geval loont het eerder om een andere wagen te kopen, hoe vervelend dat ook kan zijn. Kijk daarom goed naar de leeftijd van je wagen. Heb jij een gloednieuwe auto? Dan is het aan te raden om een allriskverzekering te nemen. Met deze verzekering zijn namelijk alle vormen van schade gedekt, dus ook de schade aan jouw eigen auto. Heb jij een auto die al meer dan tien jaar oud is? Dan is het voordeliger om enkel een WA-verzekering te nemen. Met dit pakket draai jij namelijk niet op voor de schade die jij aan andere voertuigen hebt toegebracht. 

Je verzekering online afsluiten 

Je kunt je autoverzekering online afsluiten. Het online auto verzekeren is een fluitje van een cent. Surf even naar de site van Univé en bekijk daar de mogelijkheden. Vervolgens kun je je gegevens invoeren waarna je een overzicht te zien krijgt van de kosten. Je kunt ook nog voor extra verzekeringen kiezen zoals een inzittendenverzekering, pechhulp of rechtshulp voor verkeers-gerelateerde zaken. Heb je meerdere verzekeringen bij Univé? Dan kun je ook nog profiteren van pakketkorting. Dat kan al snel oplopen tot 10%. Kijk daarom even op de site of neem even contact op zodat jij snel goed verzekerd de weg op kunt gaan.