Zo kan je jouw crypto (veilig) bewaren

Heb je een investering gedaan in crypto? Dan wil je ervoor zorgen dat jouw investering het geld ook waard gaat zijn in de toekomst. Na het doen van een investering moet je er daarom ook voor zorgen dat criminelen niet bij jouw vermogen kunnen komen. Jouw crypto bewaren is daarom wel een vereiste. Er zijn een groot aantal manieren waarop je dit kan realiseren. Maar welke mogelijkheden heb je precies? En wat zijn de voordelen die je hieraan kan behalen? Na het lezen van onderstaande informatie kan je jouw crypto weer goed bewaren en jouw investering het geld waard laten zijn. 

Verschillende wallets om te gebruiken

Voor crypto (veilig) bewaren is het van belang dat je eerst kijkt waar je jouw crypto wilt bewaren. De meest eenvoudige weg is het bewaren van de currency op de plek waar je deze ook aanschaft. Hier heb je immers al een wallet beschikbaar. Echter zijn de brokers ook kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf. Criminelen weten immers dat hier veel vermogen zit. Het kan daarom aan te raden zijn om jouw cryptomunten naar een andere wallet te verplaatsen. Vanaf dat moment krijg je een groot aantal mogelijkheden tot jouw beschikking. Er zijn namelijk online wallets om crypto in te bewaren, maar ook offline wallets die minder kwetsbaar zijn voor criminelen. 

Risico’s verspreiden met meerdere wallets

Als je gebruik hebt gemaakt van crypto staking & Ethereum staking zal dit op termijn ook weer problemen opleveren met criminelen. Deze munten worden immers steeds meer waard. Het doen van transacties zorgt ervoor dat je jouw munten niet voortdurend blootstelt aan de risico’s. Wanneer je jouw transacties maakt, kan je ervoor kiezen om het volledige bedrag direct over te maken naar een van de beschikbare wallets. Ook kan je jouw vermogen verspreiden over verschillende wallets, zodat de schade beperkt blijft als criminelen een broker of andere website hebben gehackt. Door goed te kijken naar eventuele transactiekosten en mogelijke instellingen die je kan plaatsen, past de wallet bij jou en het vermogen dat je hier onderbrengt. 

Een goed moment voor verkoop

Het bewaren van jouw crypto doe je ook om verder te handelen. Na een investering in crypto staking wil je deze immers ook weer verkopen voor een hoger rendement. Ook dan moet je voorkomen dat criminelen eerder aan jouw vermogen komen dan dat je handelt. Waar je jouw cryptomunten ook bewaart, je kan te allen tijde de koersen via de website in de gaten houden. De koersen laten niet alleen de huidige prijzen zien, maar ook hoe het historische verloop is geweest. Zo kan je een goede inschatting maken voor de toekomst en weet je wat het beste moment is om de verkoop in gang te zetten.