Zo kun je goedkoop een auto leasen

Zo kun je goedkoop een auto leasen

De maandelijkse kosten blijven stijgen en de lonen lijken vrijwel hetzelfde te blijven. Hierdoor wil je toch een stuk bewuster omgaan met je uitgaven en je maandelijkse kosten in bedwang houden. Het private leasen van een auto kan ervoor zorgen dat je bespaart op je maandelijkse uitgaven voor je auto. Ook als je momenteel aan het twijfelen bent om een auto aan te schaffen kan een private lease erg interessant zijn om eens naar te kijken. Er zijn diverse manieren waardoor je flink kunt besparen op je private lease. 

Wat is een private lease?

Hoogstwaarschijnlijk heb je weleens het woord leasen voorbij horen komen. Wanneer dit niet het geval is of je niet precies weet wat dit dan inhoudt, is het wel belangrijk om daar even duidelijkheid in te schetsen. Er zijn diverse vormen van leasen beschikbaar. Een veelvoorkomende vorm van leasen is de welbekende private lease. Hierbij betaal je een vast maandelijks tarief voor een auto naar keuze. In dit maandelijkse bedrag zitten de kosten van onderhoud, verzekeringen en belastingen inbegrepen. Naast de maandelijkse kosten voor het leasen van je auto betaal je dus enkel de brandstof. Nadat de overeenkomst is afgelopen, lever je de auto weer bij de dealer. Hierdoor weet je precies waar je financieel aan toe bent en hoef jij je geen zorgen te maken over de waarde van je auto.

Zo bespaar je flink op je private lease

Op het moment dat je een auto gaat leasen kun je ervoor kiezen om voor een private lease occasion te gaan. Op het moment dat een auto namelijk als nieuw de dealer verlaat, zal deze direct in waarde afnemen. Hoewel occasions dus in erg goede staat kunnen verkeren, betaal je vele malen minder voor het leasen van zo’n auto. Het voordeel hiervan is dat je dus lagere kosten ervaart en enorm veel keuze hebt in de auto die je graag wilt.

Welke auto past het best bij mij?

Voordat je een auto gaat leasen is het natuurlijk belangrijk om na te gaan wat voor auto je wilt. Hoeveel personen moeten erin kunnen? Wil je een grote of kleine auto? Wil je een auto op brandstof, hybride of een elektrische auto private leasen? Wat is je maandelijkse budget voor deze lease? Met deze factoren in gedachte kun je gericht op zoek gaan naar een passende private lease die past bij jouw situatie.