Alles wat je nodig hebt in de sportschool

Alles wat je nodig hebt in de sportschool

Er zijn veel sportscholen en elke week zijn er wel mensen die voor het eerst beginnen met sporten bij een sportschool of fitnesscentrum. Maar wat heb je nou echt nodig om een succesvolle sportschool ervaring te hebben. Wat iedereen vervelend vindt is ergens onvoorbereid komen. Wat voor sportkleding moet ik aan doen, wat moet ik meenemen en wat kan ik thuislaten. In deze blog neem ik je mee in wat je nodig hebt voor een goede sessie in de sportschool.

Sportkleding

Het belangrijkste wat je nodig hebt is goed passende sportkleding. Voor in de sportschool komt het niet heel precies omdat het volledig afhankelijk is van wat je precies wilt doen. Ga je voor een fullbody workout en pak je daarom verschillende apparaten dan kan een joggingpak al genoeg zijn. Ga je juist voor een cardiosessie dan is het wel lekker om wat dunne luchtige kleding te kiezen omdat het al snel te warm is. Voor de echte bodybuilders is ruime kleding belangrijk omdat tijdens het sporten de spiermassa behoorlijk kan groeien. 

Dames

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het kan ook een stijlvolle aangelegenheid zijn, vooral als het op dames sportkleding aankomt. Met een overvloed aan keuzes op de markt, is het belangrijk om te weten welke kledingstukken niet alleen comfort bieden, daarom zie je in de sportschool veel verschillende soorten voorbij komen.

  1. Sport bh

Wat voor de dames en meiden belangrijk is als ze naar de sportschool gaan is een sportbh kopen zodat je optimaal met de juiste steun kan sporten en geen pijn krijgt in je borsten. Je hebt veel verschillende sport bh’s en als je een goede sport bh hebt hoef je tijdens het sporten niet eens meer een shirt aan. Vooral als het warm is in de sportschool

  1. Sport leggings

De Sport legging is niet alleen populair in de sportschool maar ook buiten de sportschool. Het voordeel van sportleggings is dat ze niet in de weg zitten omdat ze mooi strak tegen je lichaam zitten en je het niet snel koud krijgt maar toch ook je warmte en zweet kwijt kan.

  1. Hoodies en sweaters

Truien, sweaters en hoodies zijn ideaal voor het sporten in een sportschool maar ook buiten de sportschool ideaal. Je ziet vaak dat meiden en vrouwen binnen komen in een sportlegging en een trui maar halverwege het sporten gaat dan vaak de trui uit. De trui zorgt ervoor dat je vantevoren niet koud bent, maar na het sporten zorgt die ervoor dat je spieren niet te snel afkoelen, ideaal dus.

Heren 

Voor de heren in de sportschool ben je sneller klaar, die zijn over het algemeen minder met kleding bezig. Hoewel er ook voor heren bepaalde trends zijn natuurlijk. Dat zie je vooral terug bij het jongere publiek die beïnvloed worden door social media.  

  1. Bovenkleding

Voor bovenkleding zie je mannen vaak een shirt, tanktop of trui dragen. Het is afhankelijk van het trainingsdoel wat het meest passend is. De sporters die voor spieropbouw trekken vaak iets aan waardoor de spieren goed zichtbaar zijn. Voor de regelmatige sporter die het doet om fit te blijven is een voetbalshirtje vaak al genoeg. 

  1. Onderkleding 

Deze is ook voor mannen erg simpel, het zijn vaak korte broekjes die zo zitten dat hun boven been spieren goed zichtbaar zijn. Maar de joggingbroek en trainingsbroek kom je ook veel tegen in de sportschool.