Welke sporten zijn populair voor vrouwen

Welke sporten zijn populair voor vrouwen

Sporten is een menselijke bezigheid om energie kwijt te raken, afleiding te hebben van alles wat er in hun leven om gaat en het lichaam gezond te houden. Het is voor iedereen aan te raden, begin er als kind al vroeg mee en het blijft in het ritme. Maar vooral ook voor ouderen om vitaal te blijven tijdens de oude dag. Maar wat voor sporten zijn nu populair onder vrouwen? Hier een lijst met een aantal bekende sporten.

Yoga 

Yoga is een bekende sport die veel vrouwen doen, het is een sport waarbij de rust en focus op je lichaam in het belang staat. Je hebt ook niet veel nodig voor Yoga, alleen een Yoga mat, sport legging, Panache sport beha met daar over heen een sport shirt of tanktop of niks natuurlijk en dan nog een paar schoenen. Yoga kan je alleen doen of in een groepje zolang het maar leuk is.

Zwemmen 

Zwemmen is een erg populaire sport bij vrouwen omdat het je hele lichaam traint in een gecontroleerde omgeving. Ook zijn er veel verschillende sporten te kiezen die je in het zwembad doet. Denk bijvoorbeeld aan, waterpolo, aquajogging of schoonzwemmen. Je kan natuurlijk ook gewoon gezellig in de ochtend of avond 1 of 2 keer in de week baantjes zwemmen met een groepje. Een gezonde en gezellige sport.

Hardlopen 

Als er een diverse sport is dan is het hardlopen, het is een basis voor veel sporten maar ook als een sport zelf is het populair. Je ziet vaak mensen over straat hardlopen maar ook door parkjes of door het bos. Een bezigheid die veel mensen doen om even hun hoofd leeg te maken en lekker fysiek bezig te zijn. Daarbij is het laagdrempelig, je trekt je kleding en hardloopschoenen aan, stapt naar buiten en je bent aan het sporten.

Tennis 

Nog een sport die veel vrouwen spelen, tennis. Een sport die ze vaak doen samen met een groepje vrienden op een avond in de week om samen een balletje over te slaan en te kletsen. Onderlinge wedstrijdjes in tweetallen naast de gewone trainingen en na de tijd een gezellig feestje. Tennis kan je lang volhouden en daarom zie je ook dat de leeftijd niet heel erg belangrijk is. 

Voetbal 

Voetbal wordt steeds populairder onder vrouwen. Een belangrijke drijfveer hiervoor is het Nederlands vrouwenvoetbalteam dat het ontzettend goed doet. Je ziet steeds meer vrouwenvoetbal op tv en de oranjeleeuwinnen zijn inmiddels ook bekende sporters geworden. Hierdoor zijn er steeds meer meiden en dames die zich aansluiten bij een voetbalclub en zelf een team beginnen. 

Dansen 

Een sport die bijna elk klein meisje super graag wil doen is dansen. Een sport waar je passie en emotie in kwijt kan. Een sport die je alleen kan doen maar ook met een groep. Er zijn veel verschillende soorten dans dat er altijd voor iedereen wel een vorm is. De vraag of dansen nu een sport is of een kunstvorm kan betwist worden, het is in ieder geval een intensief en je kan er genoeg energie in kwijt.