Borrelplank maken

Een borrelplank maken is de perfecte manier om samen met vrienden of familie te genieten van lekkere hapjes en drankjes. Het is ook een leuke activiteit om te doen als je gasten ontvangt of gewoon om de week te vieren. Maar hoe maak je nu een borrelplank die er niet alleen lekker uitziet, maar ook nog eens smaakt naar meer? In deze blog geven we je tips en ideeën om een borrelplank te maken die bij iedereen in de smaak zal vallen. Van kaas en charcuterie tot aan zoete lekkernijen en cocktailrecepten, we hebben alles wat je nodig hebt om een memorabele borrelplank te maken. Dus pak je snackborden en shakers, want we gaan aan de slag!

Kaas borrelplank maken

Een kaasborrelplank is een lekkere en smaakvolle manier om met vrienden of familie te genieten van lekkere kaassoorten en bijpassende hapjes. Bij het maken van een kaasborrelplank is het belangrijk om een goede mix te maken van verschillende kaassoorten, zodat er voor ieder wat wils is. Hieronder geven we een aantal tips om je kaasborrelplank helemaal compleet te maken:

 • Kies een aantal verschillende kaassoorten uit, zoals harde kaas, blauwe kaas, geitenkaas en kaas met kruiden. Probeer ook eens kaassoorten uit die je misschien nog niet eerder hebt geproefd, zoals een smeuiige camembert of een zachte brie.
 • Maak gebruik van bijpassende hapjes om de smaken van de kaas te accentueren. Dit kan bijvoorbeeld noten, fruit, jam of mosterd zijn. Probeer ook eens kaas te serveren met honing of honingmosterd voor een zoete twist.
 • Zorg voor een aantal verschillende soorten brood of crackers om de kaas op te serveren. Dit kan zijn tarwebrood, volkorenbrood, lavash of zelfgemaakte crackers.
 • Voeg wat groente of fruit toe aan je kaasborrelplank om het wat kleur en textuur te geven. Dit kan bijvoorbeeld druiven, appel, komkommer of paprika zijn.
 • Denk ook aan wat drankjes om bij de kaas te serveren. Wijn is een populaire keuze, maar bier of cider kunnen ook lekker zijn bij kaas. Probeer ook eens een zoete likeur of port om de kaassoorten mee af te maken.

Met deze tips in gedachten zul je zeker een kaasborrelplank creëren die iedereen zal waarderen. Laat je creativiteit de vrije loop en mix en match verschillende kaassoorten en hapjes om een unieke en smaakvolle kaasborrelplank te maken. Geniet ervan!

Vegetarische borrelplank maken

Een vegetarische borrelplank is een lekkere en smaakvolle manier om met vrienden of familie te genieten van lekkere hapjes zonder vlees of vis. Bij het maken van een vegetarische borrelplank is het belangrijk om een goede mix te maken van verschillende hapjes, zodat er voor ieder wat wils is. Hieronder geven we een aantal tips om je vegetarische borrelplank helemaal compleet te maken:

 • Kies een aantal verschillende groenten uit, zoals cherrytomaatjes, komkommer, paprika, wortel en courgette. Maak de groenten op een leuke manier klaar, bijvoorbeeld door ze te grillen, te roosteren of te marinaderen.
 • Voeg wat dips en spreads toe aan je vegetarische borrelplank, zoals hummus, guacamole, tapenade of pesto. Dit geeft de hapjes wat extra smaak en maakt ze extra lekker.
 • Maak gebruik van verschillende soorten brood of crackers om de hapjes op te serveren. Dit kan zijn tarwebrood, volkorenbrood, lavash of zelfgemaakte crackers.
 • Voeg wat kaas of kaasvervangers toe aan je vegetarische borrelplank voor wat extra smaak en textuur. Dit kan bijvoorbeeld feta, gorgonzola of vegan kaas zijn.
 • Denk ook aan wat drankjes om bij de hapjes te serveren. Bier, wijn of cocktails zijn allemaal lekkere opties. Probeer ook eens een zoete likeur of port om de hapjes mee af te maken.

Met deze tips in gedachten zul je zeker een vegetarische borrelplank creëren die iedereen zal waarderen. Laat je creativiteit de vrije loop en mix en match verschillende groenten, dips en hapjes om een unieke en smaakvolle vegetarische borrelplank te maken. Geniet ervan!

Vlees borrelplank maken

Een vleesborrelplank is een lekkere en smaakvolle manier om met vrienden of familie te genieten van lekkere hapjes met vlees. Bij het maken van een vleesborrelplank is het belangrijk om een goede mix te maken van verschillende vleessoorten en bijpassende hapjes, zodat er voor ieder wat wils is. Hieronder geven we een aantal tips om je vleesborrelplank helemaal compleet te maken:

 • Kies een aantal verschillende vleessoorten uit, zoals ham, salami, chorizo, rosbief en kip. Probeer ook eens vleessoorten uit die je misschien nog niet eerder hebt geproefd, zoals bresaola of carpaccio.
 • Maak gebruik van bijpassende hapjes om de smaken van het vlees te accentueren. Dit kan bijvoorbeeld mosterd, jam, olijven of kaas zijn. Probeer ook eens vlees te serveren met honing of honingmosterd voor een zoete twist.
 • Zorg voor een aantal verschillende soorten brood of crackers om het vlees op te serveren. Dit kan zijn tarwebrood, volkorenbrood, lavash of zelfgemaakte crackers.
 • Voeg wat groente of fruit toe aan je vleesborrelplank om het wat kleur en textuur te geven. Dit kan bijvoorbeeld druiven, appel, komkommer of paprika zijn.
 • Denk ook aan wat drankjes om bij het vlees te serveren. Wijn is een populaire keuze, maar bier of cider kunnen ook lekker zijn bij vlees. Probeer ook eens een zoete likeur of port om het vlees mee af te maken.

Met deze tips in gedachten zul je zeker een vleesborrelplank creëren die iedereen zal waarderen. Laat je creativiteit de vrije loop en mix en match verschillende vleessoorten en hapjes om een unieke en smaakvolle vleesborrelplank te maken. Geniet ervan!

Italiaanse borrelplank maken

Een Italiaanse borrelplank is een lekkere en smaakvolle manier om met vrienden of familie te genieten van lekkere hapjes met Italiaanse smaken. Bij het maken van een Italiaanse borrelplank is het belangrijk om een goede mix te maken van verschillende hapjes, zodat er voor ieder wat wils is. Hieronder geven we een aantal tips om je Italiaanse borrelplank helemaal compleet te maken:

 • Kies een aantal verschillende Italiaanse vleessoorten uit, zoals salami, prosciutto, chorizo en kip. Probeer ook eens vleessoorten uit die je misschien nog niet eerder hebt geproefd, zoals bresaola of carpaccio.
 • Maak gebruik van Italiaanse kaassoorten, zoals parmezaan, gorgonzola, mozzarella en pecorino. Voeg ook een aantal verschillende Italiaanse kaasdips toe, zoals pesto en tapenade.
 • Voeg wat groente toe aan je Italiaanse borrelplank, zoals cherrytomaatjes, komkommer, paprika en aubergine. Maak de groenten op een leuke manier klaar, bijvoorbeeld door ze te grillen, te roosteren of te marinaderen.
 • Maak gebruik van verschillende soorten brood of crackers om de hapjes op te serveren. Dit kan zijn tarwebrood, volkorenbrood, lavash of zelfgemaakte crackers.
 • Denk ook aan wat drankjes om bij de hapjes te serveren. Wijn is een populaire keuze, maar bier of cocktails kunnen ook lekker zijn bij Italiaanse hapjes. Probeer ook eens een zoete likeur of amaretto om de hapjes mee af te maken.

Met deze tips in gedachten zul je zeker een Italiaanse borrelplank creëren die iedereen zal waarderen. Laat je creativiteit de vrije loop en mix en match verschillende vleessoorten, kaassoorten en hapjes om een unieke en smaakvolle Italiaanse borrelplank te maken. Geniet ervan!

Luxe borrelplank maken

Een luxe borrelplank is de perfecte manier om samen met vrienden of familie te genieten van lekkere hapjes en drankjes in stijl. Bij het maken van een luxe borrelplank is het belangrijk om aandacht te besteden aan zowel de smaken als het uiterlijk van de hapjes, zodat alles er net even wat chiquer uitziet. Hieronder geven we een aantal tips om je luxe borrelplank helemaal compleet te maken:

 • Kies een aantal verschillende luxe vleessoorten uit, zoals ossenhaas, kreeft, krab en zalm. Probeer ook eens vleessoorten uit die je misschien nog niet eerder hebt geproefd, zoals foie gras of truffel.
 • Maak gebruik van luxe kaassoorten, zoals camembert, brie, gorgonzola en pecorino. Voeg ook een aantal verschillende luxe kaasdips toe, zoals honingmosterd of truffelmayonaise.
 • Voeg wat luxe groente toe aan je borrelplank, zoals truffel, artisjokken, asperges en zoete aardappelen. Maak de groenten op een leuke manier klaar, bijvoorbeeld door ze te grillen, te roosteren of te marinaderen.
 • Maak gebruik van luxe broodsoorten om de hapjes op te serveren, zoals ciabatta, focaccia of brioche. Probeer ook eens zelfgemaakte crackers te maken met luxe ingredienten, zoals zwarte truffel of gerookte zalm.
 • Denk ook aan wat luxe drankjes om bij de hapjes te serveren. Dit kan bijvoorbeeld champagne, wijn of cocktails zijn. Probeer ook eens een zoete likeur of port om de hapjes mee af te maken.

Met deze tips in gedachten zul je zeker een luxe borrelplank creëren die iedereen zal waarderen. Laat je creativiteit de vrije loop en mix en match verschillende vleessoorten, kaassoorten en hapjes om een unieke en smaakvolle luxe borrelplank te maken. Geniet ervan!