De interieur trends voor herfst/winter 2023-2024

De interieur trends voor herfst/winter 2023-2024

Als de zomer op zijn eind loopt dan begint het bij veel mensen te kriebelen. Ze willen het huis gezellig maken voor de koude herfst en winter maanden die gaan komen. Daar kun je je eigen smaak de doorslag voor laten geven. Maar je kunt ook de trends volgen die door vakmensen worden gezien. Wil je helemaal up to date zijn dan kies je voor natuurlijke kleuren, zoals groen, bruin en aardetinten. Ook de materialen hebben een natuurlijk karakter. Veel planten en gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen.

De raambekleding aanpassen aan het interieur

Natuurlijk stel je prijs op je privacy en dus kies je voor sfeervolle raambekleding. Bij Rails & Roedes kun je materialen bestellen voor het netjes ophangen van gordijnen, maar ook voor schilderijen. Raambekleding is vaak sfeerbepalend. Het maakt immers veel uit of je kiest voor vitrage in combinatie met mooie overgordijnen of voor strak en modern met horizontale of verticale lamellen of voor rolgordijnen. Bij een interieur dat is gebaseerd op natuurtinten passen gordijnen natuurlijk prima. Die geven ook meer warmte en sfeer. Als je gordijnen ophangt dan klinken de geluiden in de kamer gelijk warmer en is er minder galm.

Verschillende uitvoeringen voor gordijnroedes

Als je kiest voor gordijnen voor de ramen dan kun je ook kiezen uit diverse uitvoeringen voor gordijnroedes. Je bestelt ze eenvoudig online. Let daarbij op dat je de juiste maten doorgeeft want in veel gevallen worden de roedes op maat gemaakt. Het voordeel is vaak wel dat je de roedes ook kunt gebruiken als je nieuwe gordijnen ophangt.

Welke meubels kies je bij een natuurlijke inrichting van de woning?

Als je de trend volgt en kiest voor natuurlijke materialen dan trek je dat natuurlijk ook door in het meubilair. Voor je bank kun je mooie kussens bestellen van lamswol of alpacawol. Een oude bank die wat versleten is maar die zo heerlijk zit fleur je op met een mooie plaid of grand foulard. Hierbij kun je kiezen uit talloze kleuren en patronen. Het voordeel daarvan is dat je je interieur in het voorjaar weer gemakkelijk wat lichter kunt maken. Dan verwissel je die mooie bordeaux plaid voor een exemplaar in lichte pasteltinten. Datzelfde geldt voor de kussens.

Nu shoppen voor de trends van dit moment

De trendy woonwinkels hebben vanaf september hun aanbod aangepast aan de komende herfst en winter. Vanaf dan kun je er terecht om je huis gezellig te maken voor de komende koude maanden. Je kunt online volop inspiratie opdoen. Veel artikelen zijn online te bestellen. Vaak is het mogelijk om een showroom of magazijn te bezoeken als je je aankopen graag eerst in het echt wilt beoordelen. Soms gelden hiervoor standaard openingstijden. Het kan ook zijn dat je daarvoor een afspraak moet maken. Dit houdt overigens nooit een aankoopverplichting in, ook al voel je je wellicht verplicht tot het doen van een aankoop als een winkel speciaal voor jou open gaat.