Tips voor het organiseren van een feest in je buurt

Er worden tegenwoordig steeds meer dingen georganiseerd om de saamhorigheid in wijken, buurten en dorpen te vergroten. Mensen hebben het allemaal druk en leven langs elkaar heen. Niet weten wie er naast je woont is soms meer regel dan uitzondering. Om daar verandering in te brengen organiseren enthousiaste mensen in een straat, buurt, wijk of dorp leuke evenementen waar iedereen aan deel kan nemen. Omdat dit nu eenmaal geld kost wordt er meestal een toegangsprijs gerekend. Om ervoor te zorgen dat alleen betalende bezoekers aanwezig zijn kun je kiezen voor het online verkopen van de tickets.

Veilig en gemakkelijk je online ticketverkoop regelen

Vroeger ging je langs de deuren om tickets voor een buurtfeest te verkopen. Vandaag de dag gaat dat via het internet. Op een website die speciaal voor het evenement is gemaakt kunnen geïnteresseerden tickets kopen. Wil je online tickets verkopen dan is het natuurlijk belangrijk dat dit veilig gebeurt. Bezoekers van de website moeten veilig hun gegevens kunnen achterlaten en de betaling moet versleuteld worden verwerkt. Op die manier kunnen bankgegevens en andere privé informatie niet in verkeerde handen vallen. Ook is het voor mensen aantrekkelijk als ze op verschillende manieren kunnen betalen, bijvoorbeeld via iDeal, Apple Pay of met een creditcard. Je kunt hiervoor de ondersteuning van Eventgoose.com gebruiken. Op de website vind je meer informatie. De software voorziet in verschillende opties die je kunt instellen om de online kaartverkoop goed en overzichtelijk te laten verlopen.

Informeer de buurt tijdig over het feest

Als je graag een hoge opkomst wilt dan is het belangrijk om de genodigden tijdig te informeren. Mensen hebben vaak een drukke agenda waar al veel in staat gepland. Kijk vooraf op de kalender of je evenement niet per ongeluk in een schoolvakantie valt, mensen zijn dan vaak een weekje met vakantie of hebben al andere plannen. Een zaterdag is altijd een goede dag voor een evenement. Wil je iets organiseren voor kinderen dan is de woensdagmiddag ook een optie. Veel ouders die parttime werken zijn op woensdag vrij omdat kinderen op de basisschool dan ’s middags vrij zijn. Probeer vooraf in te schatten hoeveel mensen er zullen komen, zodat je daarop in kunt spelen, bijvoorbeeld met de catering.

Maak goede afspraken over de catering

Als je een cateraar inhuurt is het belangrijk daar goede afspraken mee te maken. Niet alleen over het aantal bezoekers, maar ook over de dienstverlening. Is er bediening of moet je dit zelf regelen? Wordt er gewerkt met wegwerp serviesgoed of niet? En zo niet, moet er dan worden afgewassen of worden de gebruikte spullen zo opgehaald? Als je behalve drankjes ook iets te eten regelt, zoals een buffet of barbecue, houd dan rekening met vegetariërs en eventueel met mensen met een voedselallergie. Vermijd gerechten met pinda, dan ondervang je problemen voor mensen die hier heftig allergisch op kunnen reageren.