De voordelen van een waterontkalker voor je gezondheid én je portemonnee

De voordelen van een waterontkalker voor je gezondheid én je portemonnee

Het ontkalken van water, ook wel het ontharden van water genoemd, is iets waarmee de mens zich al eeuwenlang bezighoudt. Al vroeg in de geschiedenis begreep men de talrijke gezondheidsvoordelen van zacht water voor huid en haar. En alhoewel water met een hoge dh geen bezwaar vormt voor de consumptie, werd ook toen al de smaak ervan als minder aangenaam ervaren. Bovendien kan het langdurig irrigeren van landbouwgrond met hard water tot problemen met de kwaliteit van gewassen leiden. 

Waterontharding op basis van ionenuitwisseling: al ruim een eeuw een beproefde techniek

De waterontkalkers die we vandaag de dag aanschaffen om ons kraanwater te ‘behandelen’, werken dan ook op basis van technieken waarmee al lang geleden voor het eerst werd geëxperimenteerd. De eerste echte waterontharder, die net als de huidige exemplaren op basis van ionenuitwisseling werkt, zag al in het jaar 1900 het levenslicht. Sindsdien is de werking van de apparaten steeds verder verfijnd en bestaan er vandaag de dag zelfs computergestuurde modellen. Zo heb je zelfs naar het onderhoud geen omkijken.

Geen omkijken naar een computergestuurde waterontkalker

Wanneer je op zoek bent naar een waterontharder die je het zo makkelijk mogelijk maakt, dan ben je bij Omega aan het juiste adres. Het bedrijf biedt zijn klanten computergestuurde waterontkalkers die zelf detecteren wanneer het tijd is voor regeneratie. Het apparaat bevat negatief geladen harskorrels. Wanneer water door de tank passeert, hechten de positief geladen magnesium- en calciumionen, die verantwoordelijk zijn voor de hardheid van het water, zich hieraan. Tegelijkertijd worden er natriumionen aan het water afgegeven. De waterontkalker houdt bij hoeveel water er passeert en kan zo zelf bepalen wanneer het tijd is om zich te spoelen.

Wat zijn de voordelen van een waterontkalker?

Hierboven noemden we het al even: je huid en haar knappen er zichtbaar van op wanneer je een waterontkalker in je huishouden laat installeren. Mogelijk ervaar je ook de smaak van het kraanwater als aangenamer. Daar houden de voordelen echter niet mee op. Minder calcium- en magnesiumionen in het water betekent namelijk ook minder kalkafzetting in je huishoudelijke apparaten. Die blijven daarom naar behoren presteren en gaan langer mee. Bovendien verbruiken apparaten die niet worden geplaagd door kalkaanslag, aanzienlijk minder energie. Natuurlijk scheelt zacht water je ook een hoop schoonmaakwerk.

15 jaar garantie

Wil je een waterontkalker kopen, dan is de exacte levensduur uiteraard afhankelijk van het type apparaat en de kwaliteit ervan. Bij Omega kun je rekenen op 15 jaar volledige garantie. Gaat er binnen de garantietermijn onverhoopt een onderdeel kapot? Dan zorgen de professionals van dit bedrijf, zonder extra kosten, voor een wederom 100% werkende waterontkalker. Voor iedere gezinssamenstelling heeft Omega een geschikte waterontharder in het assortiment. Wanneer je behoefte aan ondersteuning bij het keuzeproces hebt, kun je professioneel advies op maat krijgen. Zo kun je helemaal zeker zijn van je aanschaf.