Het gemak van een motorscooter: 3 voordelen

Het gemak van een motorscooter: 3 voordelen

Heb jij geen zin om in de file te staan? Het halen van je motorscooter rijbewijs zorgt dat je daar geen last meer van hebt! Het rijden van een motorscooter heeft verschillende voordelen. In dit artikel vertellen we meer over het gemak van een motorscooter en noemen we 3 voordelen.

Soorten motorscooters

Voor we ingaan op de voordelen van een motorscooter eerst meer over de verschillende soorten. Je kunt kiezen voor een schakelmotor of een motor automaat. Bij een schakelmotor schakel je tussen de verschillende versnellingen terwijl je bij een motor automaat niet hoeft te schakelen. Dan is er nog het verschil tussen een motorscooter en een motorfiets. Een motorscooter heeft een minder zware motor dan een motorfiets en dat heeft verschillende voordelen.

Voordeel 1: Makkelijk te manoeuvreren

Een motorscooter is compacter en meer wendbaar dan grotere motorfietsen en daardoor perfect voor manoeuvreren in het stadsverkeer. Smalle straten, files en krappe parkeerplaatsen maken voor jou niet meer uit wanneer je met jouw motorscooter door de stad rijdt. Je bent snel en gemakkelijk op je plaats van bestemming, zelfs wanneer het erg druk is op de weg.

Bovendien hoef jij geen rondjes te rijden om een parkeerplek te zoeken. Binnen no-time vind jij een plekje waar een auto niet past, maar jouw motor wel.

Voordeel 2: Minder brandstofverbruik

Doordat motorscooters een kleinere motor hebben dan motoren verbruiken ze minder brandstof. Dat zorgt ervoor dat ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik in bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Je hoeft minder vaak naar de benzinepomp en dat scheelt (veel) in de portemonnee. De onderhoudskosten zijn ook lager omdat ze minder complexe mechanische systemen hebben en er daardoor minder slijtage en onderhoud nodig is. 

Voordeel 3: Toegankelijk voor beginners

Wanneer jij je autorijbewijs al hebt kun je direct beginnen met lessen voor een motor automaat rijbewijs. In veel gevallen is het makkelijker om te leren rijden op een motorscooter dan een motorfiets. De meeste motorscooters hebben namelijk een automatische transmissie waardoor je niet ook nog eens rekening hoeft te houden met schakelen. Ook doordat de voertuigen lichter zijn is het makkelijker voor beginners om hierop te rijden. Manoeuvreren is makkelijker waardoor je zelfvertrouwen stijgt tijdens het rijden op een motorscooter.

Kies jij voor het gemak van een motorscooter?

Samengevat biedt het rijden van een motorscooter dus talloze voordelen die gemak benadrukken. Denk aan het ontwijken van files, makkelijker parkeren, minder brandstofverbruik en de toegankelijkheid voor beginners. Kies jij nu je dit weet voor een motorscooter?