Hoe weet je zeker dat je klant betrouwbaar is?

Hoe weet je zeker dat je klant betrouwbaar is?

Als ondernemer spring je natuurlijk een gat in de lucht als je een grote order krijgt. Of een opdracht waar je een mooi bedrag mee kunt verdienen zodat je je de komende weken geen zorgen hoeft te maken over je omzet. Maar: is de klant wel betrouwbaar? Weet je wel zeker dat de klant ook daadwerkelijk gaat betalen? Sommige mensen kunnen heel overtuigend zijn als ze je verzekeren van hun prima financiële situatie. Ja hoor, die facturen worden betaald, geen zorgen. En dan stuur je de factuur en hoor je niets. Je stuurt een herinnering waar ook geen reactie op komt. Dan wordt het toch wel vervelend.

Controleer je klant voordat je zaken doet

Als met een opdracht of order veel geld is gemoeid kan het raadzaam zijn om een CDD analist in te schakelen om te laten controleren of de opdrachtgever een financieel gezond bedrijf is. Hiermee heb je natuurlijk nog altijd geen zekerheid of de klant zal betalen, maar je weet in ieder geval dat hij daar gezien de omzetcijfers toe in staat zou moeten zijn. Het is heel gebruikelijk om dit soort checks uit te voeren bij grote orders. Net zo goed als het heel gebruikelijk is om een omvangrijke opdracht in delen af te ronden en ook in delen te factureren. Dit gebeurt tegenwoordig ook bij grote infrastructuur projecten van de overheid waar miljoenen euro’s mee gemoeid zijn.

Wie zijn de CDD analisten?

Een CDD analist vacature wordt ingevuld door een kandidaat die een gedegen financiële achtergrond heeft. Hij of zij moet immers in staat zijn om jaarrekeningen te kunnen interpreteren en hier conclusies aan verbinden. Alleen dan kan er een goed advies worden gegeven over de vraag of je met deze partner wel of geen zaken moet doen. Uiteraard geeft een onderzoek geen zekerheid. Er kan altijd iets gebeuren en een opdrachtgever kan belangrijke informatie achterhouden. Het is voor een ondernemer dan ook heel belangrijk om ook altijd goed naar het onderbuikgevoel te luisteren of informatie die via andere bronnen wordt verkregen bij de afweging mee te nemen.

Wat kun je doen als het toch misgaat met de betaling van je factuur?

Als een klant niet betaalt dan stuur je eerst een betalingsherinnering. Levert die niets op dan volgt een aanmaning. Wordt er ook dan niet betaald dan kun je een incassobureau inschakelen. Als het ook die niet lukt de vordering te innen dan moet je naar de rechter om beslag te kunnen laten leggen op roerende of onroerende goederen. In geval van een faillissement sluit je als concurrente schuldeiser in de rij van schuldeisers aan. Schulden van preferente crediteuren zoals de Belastingdienst gaan altijd voor. Bij een faillissement is de kans groot dat je vordering niet wordt betaald of dat je slechts een deel van de openstaande schuld betaald krijgt.