Tips voor zzp'ers bij het afsluiten van verzekeringen

Tips voor zzp’ers bij het afsluiten van verzekeringen

Als zzp’er weet je dat je veel zaken zelf dient te regelen. Dat geldt ook voor het afsluiten van bepaalde verzekeringen. Zeker als je een starter bent, is het lastig om te bepalen welke verzekeringen je eigenlijk nodig hebt. Daarom helpen wij je graag een handje. In dit artikel bespreken we een aantal nuttige tips bij het afsluiten van verzekeringen als zzp’er. Zo kun jij onbezorgd ondernemen.

Bepaal risico’s en benodigde verzekeringen

Voordat je begint met het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om goed te kijken naar de risico’s die je loopt als zzp’er. Welke risico’s loop je als zzp’er en kun je deze dekken met een verzekering? Bepaal welke verzekeringen je nodig hebt en laat de overige verzekeringen achterwege. Het is namelijk zonde van het geld om verzekeringen af te sluiten die je eigenlijk niet nodig hebt.

Vergelijk verzekeringen

Er zijn veel verzekeraars op de markt die verschillende verzekeringen aanbieden voor zzp’ers. Het is daarom belangrijk om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken voordat je er één afsluit. Er zijn verschillende sites waar je gemakkelijk verzekeringen met elkaar vergelijkt. Je kunt ook een professional om hulp vragen bij het afsluiten van een verzekering. 

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als zzp’er kunnen er verschillende dingen gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld een document verliezen, een beroepsfout maken of onterecht te maken krijgen met een schadeclaim. Op het moment dat je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, hoef je je hier niet meer druk om te maken. De verzekering zal de kosten die een beroepsfout opleveren op zich nemen. Ook zullen de kosten van het verweer – bij een onterechte schadeclaim – vergoed worden door de verzekeraar. 

Kies voor een pakketverzekering

Het afsluiten van verschillende losse verzekeringen valt soms duur uit. Een goede oplossing hiervoor is om voor een pakketverzekering voor zzp’er te kiezen. Hierin zijn verschillende verzekeringen opgenomen, zoals een avb verzekering en een inboedelverzekering. Je betaalt door voor zo’n pakket te kiezen minder premie dan wanneer je losse verzekeringen afsluit. 

Vraag advies aan een expert

Twijfel je welke verzekeringen je nodig hebt? Dan is het verstandig om advies te vragen aan een expert zoals we eerder al kort benoemden. Een financieel adviseur of verzekeringsadviseur helpt je hierbij. Zij weten precies welke risico’s zzp’ers lopen en welke verzekeringen daarbij passen. Het is ook mogelijk een andere zzp’er, die misschien al jarenlang ervaring heeft, om advies te vragen.

Het afsluiten van de juiste verzekeringen is belangrijk voor jou als zzp’er om risico’s te beperken en zekerheid te bieden voor jezelf en je klanten. Gebruik de tips uit dit artikel om de juiste verzekeringen af te sluiten en onnodige kosten te voorkomen. Twijfel je nog welke verzekeringen je nodig hebt? Vraag dan advies aan een expert.