Zo stel jij de leukste outfit samen voor elke gelegenheid

Zo stel jij de leukste outfit samen voor elke gelegenheid

Met een goed uitgekozen outfit kom jij altijd op je best voor de dag. Dit kan ervoor zorgen dat je je extra zelfverzekerd voelt, maar zorgt er ook voor dat je een goede indruk achterlaat. Soms kan het best lastig zijn om een leuke outfit uit te kiezen. Toch zijn er een aantal praktische tips die het creëren van een outfit een stuk makkelijker maken. Ook het samenstellen van een professionele outfit is geen uitdaging meer met de volgende tips!

Beginnen bij de basics

De makkelijkste manier van een flatteuze outfit creëren is door te beginnen met het kiezen van één kledingstuk. Stel je voor, je hebt een erg leuk en kleurrijk bloesje wat jou trendy staat. Door de rest van de outfit samen te stellen bij dat kledingstuk, kun je makkelijker een outfit aantrekken die écht bij elkaar past. Houd hierin altijd de regel “combineer iets wijds met iets straks” in je achterhoofd om een flatteuze outfit samen te stellen. Een voorbeeld is om dit bloesje te combineren met een chique, zwarte flared jeans. De subtiliteit van de broek compenseert het kleurrijke van de bloes, waardoor de outfit voor iedere gelegenheid wel zou passen. Door een leuk accessoire toe te voegen, zoals sieraden en een tasje, maak je de outfit helemaal af. Heb je liever een wat praktischere tas? Dan zou een boodschappen tas met rits ook prima bij de outfit staan. Perfect als je er trendy uit wilt zien, maar ook praktisch wilt zijn. 

De kunst van combineren 

Wil je graag een bijzondere outfit aantrekken? Dan is het een goede keuze om verschillende stijlen te combineren. Een simpel voorbeeld is het aanschaffen van heuptasjes dames festival leer, zodat je voor elk feestje een leuk accessoire hebt. Wanneer jouw broek en sneakers allebei casual zijn, kan het een mooie toevoeging zijn om een elegante of misschien wel zakelijke top erbij aan te trekken. Dankzij de verschillende stijlen zal jouw outfit sneller richting casual-chique neigen, wat een erg classy uitstraling geeft. Daarnaast is het ook nog eens comfortabel en functioneel. Ook het combineren van een casual broek en shirt met een formele blazer kan een outfit echt afmaken. Zo ga je in stijl naar elk feestje, je werk, of misschien wel een sollicitatie. Jouw outfit maakt het verschil!

Schoenen maken of breken een outfit

Het wordt met regelmaat onderschat, maar de invloed van schoenen op een outfit is groot. Natuurlijk staan oude, versleten schoenen nooit echt mooi bij een outfit en komt dit ook niet erg professioneel over. Echter, het verschil tussen een paar gympen en een paar laarsjes is ook al erg groot. Wanneer je bijvoorbeeld een simpele zwarte spijkerbroek aantrekt en deze combineert met gympen, zal het gauw casual staan. Wanneer je dezelfde broek combineert met een stel fraaie zwarte laarsjes, zal de outfit al gauw wat chiquer worden. Ook kun je natuurlijk voor veel verschillende laarzen kiezen: ga je voor strakke hoge laarzen met een hoge hak, of toch liever voor de wat stoerdere en stevige enkellaarzen. Door verschillende schoenen te combineren met verschillende outfits kun je vinden wat bij jou past.