Schooltas voor je kind of tiener: dit zijn de trends in de wereld van schooltassen

Schooltas voor je kind of tiener: dit zijn de trends in de wereld van schooltassen

Kinderen die naar school gaan hebben een goede tas nodig. Nu de kerstdagen eraan komen is een mooie schooltas misschien wel het ideale cadeau. Wat zijn de laatste trends in de wereld van schooltassen? In dit artikel zetten we er een aantal voor je uiteen.

Mooie, stevige stoffen

Enkele jaren geleden waren eigenlijk alle schooltassen gewoon van stof. Dat is ontzettend handig te wassen, maar als het regent zijn alle schoolboeken nat en bovendien kun je een dergelijke tas niet al te vol laden, want dan valt de bodem er uit. De laatste jaren zie je schooltassen opkomen van andere stoffen die ietwat steviger zijn. Denk hierbij aan leer, nepleer, polyester of nylon. Een leren rugzak is een stuk duurzamer dan een ouderwetse rugzak van stof.

Verzadigde kleuren

Met verzadigde kleuren bedoelen we:  kleuren die gemengd zijn met zwart of wit. Felle kleuren als rood, paars en geel zijn helemaal in, maar niet de allerfelste varianten. Pastelkleuren zijn bij de meiden erg populair. Denk aan lichtroze of lichtblauwe schooltas. Verder moet je bij verzadigde kleuren denken aan kleuren als okergeel, auberginepaars of bordeauxrood. Ze heb je een tas in een mooie vrolijke kleur, maar het is een stuk minder schreeuwerig dan zo’n felle primaire kleur.

Riempjes

De meeste schooltassen sluit je gewoon af met een rits, maar tegenwoordig komt de oude schooltas met riempjes weer terug. Je ziet ze in moderne varianten met leuke kleuren, modern materiaal en toffe prints. Om de spullen in de tas zoveel mogelijk te beschermen is het wel handig als er onder de riempjes nog een rits zit om de tas helemaal af te sluiten. Een rugzak met riempjes is ideaal voor een kind of puber die al heel bewust met kleding en trends bezig is. Met een dergelijke tas heb je namelijk een echte eyecatcher te pakken.

Prints

Voor pubers kun je tegenwoordig het best een tas kiezen in een mooie effen kleur, maar voor kinderen is een leuke print echt het einde. Van dieren tot bloemen tot planeten. Moderne schooltassen hebben de leukste prints en soms zelfs een gek vormpje zoals een raket of een kat (hou het wel praktisch). Vraag, als het niet je eigen kind is, aan de ouders waar het kind helemaal idolaat van is (bijvoorbeeld dino’s). Zo kun je een tas kiezen met een print die helemaal bij het kind past.

Handtassen

Hoewel rugzakken het meest handig zijn voor schoolgaande kinderen, kan een modebewust kind een handtas ook ontzettend leuk vinden. Kies in dat geval voor een mooie ruime handtas, het liefst van leer of ander stevig materiaal. Het is het handigst als bij deze handtas ook een schouderband zit. Zodat de tas eventueel over de schouder gehangen kan worden als het kind langere stukken moet lopen of naar school moet fietsen. Kortom: een mooie schooltas is het ideale cadeau voor schoolgaande kinderen. Zo geef je een cadeau waar ze echt blij mee zijn en waar ze ook nog eens iets mee kunnen.