De voordelen van een voedingsbh met beugel

De voordelen van een voedingsbh met beugel

Als je als kersverse moeder graag borstvoeding wilt geven, dan zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn. Allereerst is het goed te weten dat je goed moet opletten wat je wel en niet mag eten, maar het dragen van comfortabele kleding ook een must. Eén van de kledingstukken die absoluut niet mag ontbreken als je het ons vraagt, is een voedingsbh met beugel. Deze bh’s hebben niet alleen het voordeel dat ze fijn zitten, maar maken het geven van borstvoeding ook vele malen makkelijker. Dus twijfel jij over het feit of een voedingsbh wel of niet iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben namelijk een aantal belangrijke voordelen voor je, die je zeker aan het denken zullen zetten.

Extra ondersteuning met een beugel

Op het moment dat je als vrouw kiest voor het geven van borstvoeding, dan gebeurt er natuurlijk wel iets met je. De melkproductie zal namelijk ergens in het lichaam plaatsvinden en dat is in de borsten zelf. Doordat je melk produceert, wordt ook de druk op de borsten een stuk groter, waardoor je wat extra ondersteuning nodig hebt. Vooral wanneer je een wat grotere cupmaat hebt, is het verstandig te kiezen voor een voedingsbh met beugel. Deze biedt namelijk net even wat meer ondersteuning dan een bh zonder beugel.

Je kunt je baby overal voeden

Het dragen van een normale bh in combinatie met borstvoeding is niet altijd even handig. Voordat je dan je baby aan de borst hebt liggen, moet je eerst je bh uitdoen en vaak ook nog je shirt. Draag je een voedingsbh, dan hoeft dit niet. Deze bh’s hebben het voordeel dat je eenvoudig een cup kunt open klikken, zodat je niet alles uit hoeft te doen. Ideaal dus voor wanneer je kleintje direct borstvoeding nodig heeft. Het is natuurlijk wel zo netjes om in een afgesloten ruimte te gaan zitten, zodat je niet midden tussen de mensen je kleintje aan de borst legt. Is deze mogelijkheid er niet, dan is het netjes om het even af te schermen met een doek.

Zorg dat je borsten in shape blijven

Veel vrouwen maken zich zorgen dat ze tijdens het geven van borstvoeding hun vrouwelijkheid verliezen. Een voedingsbh met beugel kan daar echter verandering in brengen. Deze bh’s zijn verkrijgbaar in verschillende mooie en vrouwelijke ontwerpen, waardoor je je nog steeds aantrekkelijk en zelfverzekerd kunt voelen. Bovendien kunnen ze je borsten mooi vormgeven en liften, wat je zelfvertrouwen alleen maar ten goede komt. Dit geldt trouwens ook voor een mooie zwangerschap bikini voor tijdens de zwangerschap wanneer je op vakantie gaat of gewoon in Nederland wilt zwemmen.

Verhoogde melkproductie

Een ander voordeel van een voedingsbh, die we ook zeker niet mogen vergeten, is dat het de melkproductie kan helpen verhogen. De beugels oefenen een lichte druk uit op de borstklieren, waardoor de melkstroom gestimuleerd wordt. Dit kan vooral nuttig zijn als je te maken hebt met een lage melkproductie of moeite hebt om je baby voldoende melk te geven. Door dagelijks een voedingsbh met beugel te dragen, kun je je melkproductie op natuurlijke wijze stimuleren.