Leuke activiteiten om met vrienden of familie te ondernemen

Leuke activiteiten om met vrienden of familie te ondernemen

Soms moet je tijd maken om samen iets leuks te ondernemen. Wat is er dan leuker om met z’n allen op stap te gaan. Even echt tijd voor elkaar, gezellig bijkletsen en ondertussen actief of passief bezig zijn. En niet alles hoeft een aanslag op je portemonnee te zijn. Maak met het gezin een lange wandeling in een mooi gebied. De Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe of de Biesbosch lenen er zich uitstekend voor. Onderweg zie je de allermooiste landschappen, prachtig bloeiende heidevelden en kabbelende beekjes. Spot bevers, zandhagedissen, wilde zwijnen, edelherten en nog veel meer dat je hier nog tegenkomt in de ongerepte natuur. Meer weten? Lees verder!

Maak een mooie stedentrip

Plan met je vrienden een dagje uit naar een van de mooie steden die ons land rijk is. Amsterdam is natuurlijk altijd een trekpleister. Hang de toerist uit en maak een tocht door de grachten met een rondvaartboot. Bekijk alle beroemdheden in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds of bezoek het Achterhuis van Anne Frank. Zin om koopjes te scoren? Dan kun je daarvoor op de Albert Cuyp markt terecht. Al je aankopen stop je in een shopper met rits. Ook andere steden zijn een bezoekje meer dan waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van Maastricht? Loop over het plein de Vrijthof, bekijk de prachtige Sint-Janskerk of ga ondergronds in één van de grotten. Zin om eens lekker door te zakken met je vrienden? Dan is Groningen een aanrader. Beklim de Martinitoren, snuif nog wat cultuur op in het Groninger museum en sluit de dag af in één van de vele kroegen die de studentenstad rijk is.

Met het gezin op stap

Kinderen doe je geen groter plezier dan met klimmen en klauteren. Ga een dagje naar een indoor speelparadijs en je hebt letterlijk ‘geen kind meer aan ze’. Ideaal wanneer het geen weer is om er buiten op uit te gaan. Neem eten en drinken mee voor onderweg en verpak het in een waterdichte rugzak. Zo bespaar je een hoop kosten terwijl je als gezin geniet van al het natuurschoon. In de ballenbak, van de glijbaan afroetsjen, in de draaimolen en klauteren met obstakels. Natuurlijk is dit niet alleen voor de kids een geweldig uitje, want als volwassene doe je gezellig mee. Voor de kleintjes is een kinderboerderij een geweldige belevenis. Dieren aaien, een ponyritje maken en met een beetje geluk mogen ze helpen de boerderijdieren te voeren. Maar een dagje naar het strand is ook altijd leuk. Zandkastelen bouwen, een beachvolleybaltoernooi en vliegeren zorgen gegarandeerd voor heerlijke uren.

Gezellig en actief bezig zijn

Houden jullie van een spelletje en zijn jullie nogal fanatiek aangelegd? Een zeskamp zorgt voor hilarische momenten waarbij de winnaarsmentaliteit bij iedereen naar boven komt. Ook erg leuk om samen te ondernemen is een ritje op een elektrische step of in een e-tuk tuk. Ga suppen, kajakken of kleiduifschieten met z’n allen en beleef de dag van je leven. En natuurlijk mag een hapje en een drankje op z’n tijd tijdens zo’n actieve dag niet ontbreken. Lekker barbecuen met z’n allen of een warm en koud buffet is de perfecte manier om zo’n gezellig samenzijn af te sluiten.